Återstår endast 28 dagar

Hej kära läsare!

Nu återstår det endast 28 dagar kvar till jag lyfter från Svensk mark.

Jag var förra veckan med i lokaltidningen Örebroarn där det var en kort uppföljning efter artikeln som publicerades för 8 veckor sedan.

Jag fick många överraskande och glädjande besked under förra veckan, ett mail från ordförande i Axberg Innebandy som berättade att de skulle skänka alla publik intäkter från div 1 matchen den 9/1, vilket överraskade mig otroligt mycket.
Min föredetta lärare hörde även av sig och meddelade att Internationella Engelska Skolan i Örebro, skulle vara med och bidrag till projektet, och slutligen bestämde sig min rektor på Virginska skolan att han skulle bidra med lärarnas alla julklappar.

Det går nu framåt, men det är ändå en lång bit kvar att gå och jag hoppas att ni därute vill hjälpa mig!

Ha det bra i detta vinterväder!

Snart börjar nedräkningen

Hej kära läsare!
 
Nu händer det ständigt nya saker, igår bokades flygbiljetterna och avresedatumet är spikat till den 17 januari, jag kommer återigen sätta mina fötter på Svensk mark den 4 februari.

Jag var idag på ett frukostmöte som arrangerades av Kapitän, där ett 20-tal egenföretagare fanns på plats. Detta var en möjlighet som jag är otroligt tacksam över att jag fick, och jag tror att detta genererade i att det kommer rullar in mer pengar på kontot. Det var många som kom fram till mig efteråt och tyckte att projektet var väldigt intressant och att jag även kunde räkna med att det skulle komma in pengar från dem.

Jag var även på besök hos en av familjens vänner, Anne-Marie Sandberg, som också skulle bidrag med en summa pengar, så nu känns det som det rullar på rätt bra ändå.
Under morgondagen kommer jag bl.a. besöka läkare för att genomföra vaccineringen som är nödvändig för att undvika sjukdomar när jag är på plats i Colombia.

I föregående inlägg skrev jag att den nya artikeln i Örebroarn eventuellt skulle komma ut denna vecka, men tyvärr kommer det inte ske riktigt än, men jag har förhoppningar om nästa vecka.

Jag vill tacka Er som läser min blogg och vill även uppmuntra Er att fortsätta det.
Ha det bra!

Många dagar i kylan

Hej kära läsare!

Nu har ett antal dagar spenderats uppe på stan i kylan för att hitta möjliga sponsorer. Tyvärr har det gett sämre utdelning än vad jag tidigare hade hoppats. Jag trodde inte folk skulle ha så svårt att bidra med en sån liten summa som 100-500 kronor för att hjälpa någon som verkligen behövde det. Självklart har jag förhoppningar om större bidrag också, men från företag med sämre ekonomi känner jag att man ändå borde lyckas få en så pass liten summa.

Många nej har det alltså blivit under dessa dagar men jag fortsätter att kämpa vidare med att få in pengar men även med att hålla humöret uppe, trots man ständigt hamnar hos personer som säger nej till även de små summorna.
Man får dock extra mycket energi när man träffar personer som verkligen är positiva på ett eller annat sätt, några av de personer som gett mig extra mycket energi för att forstätta sökandet i kylan är Lotta från Pagelle, Anki från Synsam samt Jonas & Anneli från Kapitän, stort tack till er!

De positivaste sakerna denna vecka har dock varit att jag blivit erbjuden att presentera mitt projekt för ett 20-tal företagare under ett möte, denna möjlighet har jag Arkitekt företaget Kapitän att tacka.
Under dagen fick jag även ett trevligt samtal från Sara på Örebroarn som frågade lite angående projektets utveckling. Det kommer inomkort (eventeullt nästa vecka) komma en ny artikel om mitt projekt, vilket jag hoppas leder till att ännu fler får upp ögonen och ser vad jag försöker åstadkomma.

Jag kommer under morgondagen boka flygbiljetterna ner till Leticia, Colombia och resan kommer troligvis ske den 17 januari - 2 feburari.

Sökandet kommer fortsätta på måndag nästa vecka, och jag kommer då rikta in mig lite mer mot byggbranchen för att se om de företagen är villigare.

Hoppas ni får en trevlig start på Er helg!

 

RSS 2.0